Basiscursus Vastgoedrekenen met Excel
Datum: 11 mei 2016

Heb je weinig of geen ervaring met het maken van vastgoedexploitatieberekeningen en wil je wel aan de slag met asset- of vastgoedmanagement dan is deze één-daagse cursus vastgoedrekenen met Excel de manier om in te stappen.

Op een laagdrempelige manier wordt je meegenomen in zowel basisrekenvaardigheden in Excel als begrip en inzicht in de vastgoedexploitaties van een belegger. Ook leer je ratio’s als de BAR, NAR en IRR uitrekenen en duiden. Op basis van zowel het rekenwerk als de interpretatie van de getallen krijg je in een dag een snel begrip van vastgoedrekenen.

De focus ligt vooral op de concrete uitwerking van praktijkvoorbeelden, maar we beginnen met de theorie en achtergrond van de vastgoedrekenkunde. Daarna zet jezelf stap voor stap een cashflowsschema op door verschillende oefenopgaven, zodat je zelf de rekenvaardigheden meester maakt. We breiden deze exploitatie steeds verder uit en vullen deze aan met ratioberekeningen. Hierdoor krijg je tegelijkertijd ook de kennis aangereikt hoe in excel de verschillende formules en berekeningen worden opgesteld.

Voor meer informatie klik hier.

Informatie

Agenda
Meer »
Begrippen
Meer »
Redactie
Meer »