Leergang Basisvaardigheden financiële regie bij ruimtelijke ontwikkelingen
Datum: 21 november 2017 - 03 april 2018

Langzaam maar zeker zien we op veel plekken nieuwe vraag ontstaan naar bouwpercelen. De woningbouw trekt in sommige regio’s flink aan, maar tegelijkertijd zien we dat het marktherstel in sommige landsdelen fragiel is en is er onverminderd een enorme leegstand bij kantoren, met noodzaak tot omkatting. De markt van winkelvastgoed en bedrijventerreinen is nog erg grillig en er ontstaat ook op steeds meer plaatsen een krimpopgave.

Oude financiële sturingsmodellen werken steeds minder, omdat de condities om te komen tot succesvolle ruimtelijke ontwikkelingen zijn veranderd. De overheden hebben minder geld om te investeren en vermijden risico’s. Er is een terugtocht naar de publieke rol. De woningcorporaties liggen aan de spreekwoordelijke ketting en de grotere ontwikkelaars zijn fors ingekrompen of hebben een zware financiële aderlating ondergaan. De opgave zelf is ook weerbarstig: veel binnenstedelijke locaties vragen om omzetting naar nieuwe functies.

Tegen dit decor van actualiteiten die zichtbaar zijn in de gebiedsontwikkeling, reiken Geoplan en de Stichting Orbiters gezamenlijk een leergang planeconomie aan over de eerste basisbeginselen van de planeconomie. Een leergang waarin de praktijk van alledag wordt behandeld.

Voor meer informatie klik hier

Informatie

Locatie: Leusden

Agenda
Meer »
Begrippen
Meer »
Redactie
Meer »